خودرو, نگار خودرو

سایپا

سایپا

تاریخچه شرکت سایپا در جایگاه یکی از دو خودروساز بزرگ و مطرح ایران از اهمیت بالایی برخوردار است. هرچند امروز، بسیاری این شرکت را به عنوان یک کمپانی با آمار تیراژ بالای تولید و کیفیت ساخت پایین خودرو می‌شناسند. برای خرید و نحوه کار با پک نرم افزاری سایپا و دیاگ نگارخودرو همراه ما باشید.

شرکت خودروسازی سایپا یکی از شرکت‌های بزرگ تولید خودرو در ایران است. این شرکت، فعالیت خود را پیش از انقلاب اسلامی آغاز کرده‌است و با گذشت بیش از 5 دهه، همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این شرکت در طول این مدت با شرکت‌هایی همچون سیتروئن (Citroën) و رنو (Renault) همکاری داشته و محصولات متنوعی را به عموم عرضه کرده‌است. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با تاریخچه این شرکت بزرگ آشنا کنیم.

تاریخچه تاسیس شرکت سایپا

شرکت سایپا در سال ۱۳۴۴ شمسی با نام (سایپاک)SAIPAC با همکاری شرکت سیتروئن فرانسه آغاز به کار کرد. اولین محصولات سایپا وانت آکا و سواری ژیان بود. در سال‌ ۱۳۵۲ سایپا طی قراردادی با رنو، خودرو رنو ۵ در مدل‌های ۲ و ۴  روانه بازار کرد. خودروهای ژیان مهاری و ژیان پیکاپ پس از سال ۱۳۵۳ در مدل‌های دولکس و معمولی از تولیدات سایپا بود.

خودرو-سایپا-پک نرم افزاری سایپا

تاریخچه شرکت سایپا به تاسیس شرکت «تولید اتومبیل سیتروئن ایرانی» در سال ۱۳۴۴ بازمی‌گردد. در واقع، برند سایپا (SAIPA) برگرفته از عنوان فرانسوی Société Anonyme Iranienne De Production Des Automobiles Citroën بود که در آن زمان سایپاک (Saipac) نامیده می‌شد.

این کمپانی در نهایت در سال ۱۳۴۶ با ۱۶ میلیون تومان سرمایه اولیه آغاز به کار کرد. امتیاز تاسیس این کارخانه در ۱۵ اسفند سال ۴۴ با شماره ۱۱۳۳۱ در وزارت اقتصاد وقت و با منظور ساخت خودروهای سواری و بیابانی به ثبت رسید.

هدف اولین موسسان، تولید سالانه ۴۵۰۰ دستگاه خودرو بود. طبق این سند ثبتی، سایپا به عنوان یک شرکت ایرانی توسط (Alfred Ayse) آلفرد آیس و (Antoin Ayse) آنتوان آیس و (Christian Audes) کریستین اودس تاسیس شده است.

 

موسسان شرکت سایپا

کریستین اودس که از موسسین سیتروئن فرانسه بود در سال ۱۳۴۲، زمینی در منطقه‌ چیتگر فعلی را که به عنوان میدان تیر سربازان و پادگان کمپ‌های آموزشی آن‌ها شناخته می‌شد، به مساحت ۲۴۰ هزار متر مربع و به قرار متری ۳ ریال با سرمایه آنتوان آیس (آشنای خانوادگی خود) به منظور تاسیس این کارخانه خریداری می‌کند.

به این ترتیب مالک اصلی شرکت، آنتوان آیسه لبنانی ‌الاصل، ساکن تهران بود و پس از او پسرانش آلفرد، چارلی و امیل تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، اداره شرکت را به عهده گرفتند.

تولید سایپاک (سیپاک) از سال ۱۳۴۷ به دنبال تکمیل تمامی مراحل ساختمانی آغاز شد و کارگران در سه بخش مونتاژ، مکانیک و انبار در آن مشغول به کار شدند. طول سالن تولید این کارخانه تنها ۵۰ متر بود و اولین خودروی تولیدی آن موسوم به AK 350 یک وانت مسقف بر اساس سری ۲CV بود. سایپاک در ابتدای کار، روزانه تنها یک دستگاه از این سیتروئن که در ایران وانت آکا نامیده می‌شد، تولید می‌کرد.خودرو-سایپا-تاریخچه شرکت سایپا

تغییر نام به سایپا

در سال ۱۳۵۳ سایپاک تفاهم‌نامه‌ای را با رنوی فرانسه برای تولید مدل محبوب «رنو ۵» در ایران امضا کرد. اما اجرای آن و تولید رنو نیاز به تغییر نام شرکت و حذف نام سیتروئن از عنوان سایپاک بود. بنابراین با تصمیم هیئت مدیره در سال ۵۴ سایپاک با حذف سیتروئن به سایپا تبدیل شد.

به این ترتیب، یک سال بعد، سالن ساخت رنو در کنار سالن

خودرو-پک نرم افزاری سایپا

 تولید ژیان ساخته شد و رنو ۵ با موتور ۱ لیتری ۴ سیلندر وارد لیست تولیدات سایپا شد. سقف قدرت رنو ۵ فراتر از ۴۷ اسب بخار نمی‌رفت که برای بدنه هاچ‌بک ۳ در ۷۱۰ کیلوگرمی آن قدرت مناسبی در زمان خود محسوب می‌شد. این شرکت که روزانه ۷۵ دستگاه از این خودرو تولید می‌کرد از سال ۵۵ تولید رنو ۵ را با بدنه ۵ در آغاز نمود.

لازم به ذکر است که این نمونه از رنو اولین بار در ایران تولید شد؛ حتی پیش از فرانسه! همین پیشرفت و توسعه بود که تعداد کارکنان این شرکت را از ۳۰ نفر در سال ۴۷ به هزار نفر در سال ۱۳۵۶ رساند. این مورد شاید یکی از نقاط عطف در تاریخچه شرکت سایپا باشد.

سایپا به مالکیت دولت در می‌آید

با به وقوع پیوستن انقلاب، شرکت Saipa به مالکیت دولت در آمد و  تحت سرپرستی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت. سیاست‌گذاری‌های شرکت در این زمان تغییرات فراوانی کرد.

سال ۶۲ نیسان وانت با حجم موتور ۲۰۰۰ سی‌سی نیز به فهرست محصولات سایپا افزوده شد. در سال ۶۹، این شرکت خودروسازی، وانت نیسان دو کابین و وانت نیسان با

 حجم موتور بالاتر یعنی ۲.۴ لیتری را نیز تولید کرد. سال ۷۱ هم رنو ۲۱ روانه بازار شد.

تا سال 64 Saipa از لوگوی سیتروئن و رنو بر روی محصولات خود استفاده می‌کرد؛ ولی در سال 64 در پی تصمیم شرکت برای گسترده کردن محصولات و تولید خودروی داخلی، نیاز به لوگویی اختصاصی برای خود شرکت بود.

در سال ۶۴ به دنبال تصمیم شرکت برای طراحی لوگو، استاد زنده یاد، مرتضی ممیز، با الهام از گنبد سرخ که از بناهای تاریخی شهرستان مراغه است، نشان کنونی سایپا را طراحی کرد. خطوط داخلی نشان سایپا ورودی‌های این شرکت که شامل نیروی انسانی، سرمایه و مواد اولیه است می‌باشد که انتهای این خطوط به داخل می‌آید و خطوط بیرونی نماد خروجی‌های شرکت شامل محصول، سود و خدمات است که جهتشان رو به بیرون است.

پیشرفت این شرکت در گذر زمان

پراید، پرفروش‌ترین خودوری تاریخ ایران در سال ۱۳۷۲ توسط سایپا تولید و روانه بازار شد. تولید پراید تا بهار سال ۹۹ بدون تغییرات خاصی ادامه داشت. یکی از دلایل توقف تولید آن سطح ایمنی بسیار پایین بود که کارشناسان زیادی نسبت به آن نقد جدی وارد کردند و سهام این شرکت برای اولین بار در سال ۱۳۷۴ در بورس تهران عرضه شد.

شرکت سایپا موفق به کسب گواهینامه ISO9001 در سال ۱۳۷۷ شد. این شرکت در دهه ۷۰ پراید استیشن را به محصولات خود اضافه کرد. همچنین خط تولید خودرو کاروان نیز در اواخر این دهه به پایان رسید و نمونه‌ای از آن نیز تولید شد که البته با استقبال چندانی رو‌به‌رو نشد.

نخستین خودرو طراحی اختصاصی سایپا در اوایل دهه 80 شمسی تولید شد. پراید ۱۴۱ یکی از خودروهای تولیدی سایپا در این دهه است.

Saipa  و معرفی محصولات جدید

خودرو-پک نرم افزاری سایپا

تیبا ۲، سایپا ۱۵۱ و ایکس ۱۰۰ اتومات از محصولاتی هستند که در سال ۹۱ به بازار عرضه شدند. سایپا همین‌طور به تولید محصولات جدید ادامه می‌داد به طوری‌که یک سال بعد یعنی سال ۹۲ خودروهای ساینا، آریو و ساندرو نیز در سبد محصولات این شرکت خودرو سازی، قرار گرفتند. علاوه بر این‌ها سال ۹۲ تیبا و ایکس 100 در کشور عراق شروع به تولید شدند و وانت ریچ دانگ فونگ چین هم وارد Saipa شد.

دیگر محصولات دهه 90 شامل: تیبا 2، سراتو، H200 ،H300، ساندرو استپ وی، CS35، سراتو آپشنال و کوییک بودند. شاهین، آخرین مدل تولیدی شرکت Saipa تا کنون می‌باشد.

سایپا امروز دارای زیرمجموعه‌های مختلفی است. پارس خودرو، سایپا سیتروئن و زامیاد زیرمجموعه‌های این شرکت ماشین‌سازی هستند. سایپا تا کنون گستره متنوعی از محصولات را تولید کرده‌است. این محصولات شامل انواع خودروهای سواری، وانت، کامیون، کامیونت، اتوبوس، مینی بوس و ون می‌باشند. هم اکنون این شرکت سالانه ۹۵۰۰۰۰ وسایل نقلیه در سال تولید می‌کند و مدیریت عامل آن بر عهده آقای سید جواد سلیمانی است.

 

سال ۱۳۸۷ و رویداد‌های مهم سایپا

این شرکت از نخستین خودرو خود به نام تیبا و همچنین وانت ال ایکس زامیاد رونمایی کرد. خط تولید موتور ال ۹۰ نیز در این سال انبوه سازی شد. سایپا همچنین خط تولید رنو مگان و کیا ریو با گیربکس اتوماتیک را راه اندازی کرد.

تولید شاهین

«سایپا شاهین» آخرین محصول انحصاری و یا خودروی ملی سایپا محسوب می‌شود که در سال ۹۷ رونمایی و در خرداد ۹۹ همزمان با توقف تولید پراید، به لیست پیش‌فروشی‌های سایپا افزوده شد.

این خودرو که در حال حاضر، آخرین برگ تاریخچه این شرکت

 است، به ادعای سایپا در راستای داخلی سازی بیشتر به دنبال اعمال محدودیت‌های تحریمی معرفی و عرضه شده، نخستین محصولش بر پلتفرم جدید این شرکت یعنی SP بوده

 و در کلاس سدان شهری میان‌سایز طراحی شده است.

این شرکت مدعی است که در آینده نه چندان دور سگمنت‌های هاچ‌بک و کراس‌اور نیز به خانواده شاهین اضافه خواهند شد. موتور شاهین M15 توربوشارژ ۱.۵ لیتری است با بیشینه قدرت ۱۱۰ اسب بخار.

سهامداران این شرکت چه کسانی هستند؟

براساس قانون بودجه ایران، ۵۱ درصد از سهام این شرکت در بورس واگذار شد. ایدرو با دارا بودن ۳۵/۷۵ درصد، بزرگترین سهامدار سایپا محسوب می‌شود. دولت در تصمیمی ۱۷ درصد از سهام خود در این شرکت را کامل واگذار کرد و از حلقه سهامدارن سایپا خارج شد.

رکوردشکنی سایپا

کارخانه سایپا کاشان در سال ۱۳۸۹ راه‌اندازی شد که ظرفیتی بالغ بر تولید ۱۵۰ هزار خودرو را داشت.این شرکت در این سال از یک خودروی جدید یعنی کامیون شکل یافته سایپا دیزل را رونمایی کرد. شرکت سایپا شمار تولید خودرو رکوردشکنی داشت. سایپا در اردیبهشت ۹۹ با تولید ۴۲ هزار و ۸۵۱ خودرو در رتبه اول خودروسازان قرار گرفت این درحالی است که این شرکت در خرداد گذشته تنها ۴۰ هزار خودرو تولید می‌کرد. سایپا همچنین توانست رتبه نخست را در شاخص نمایندگی‌های خدمات پس از فروش محصولات گروه خودروسازی، کسب کند.خودرو-سایپا-پک نرم افزاری سایپا

بسیار ممنونیم که تا پایان مقاله تاریخچه شرکت سایپا با ما همراه بودید.

خرید پک نرم افزاری سایپا

هچنین شما میتوانید برای خرید پک نرم افزاری سایپا ما از طریق این لینک اقدام کنید.

همچنین میتوانید برای دیاگ زدن خودروی سایپا ی خود و  خرید پک نرم افزاری سایپا  به یکی ار نمایندگی های ما مراجعه کنید تا خودروی شما توسط دستگاه دیاگ مخصوص خودرو های سایپای ما چک شود.

ماموریت نگارخودرو مدیریت و برنامه ریزی، تحقیق و طراحی و توسعه، تولید و ارائه خدمات الکترونیک و انفورماتیک با بالاترین کیفیت و ساده ترین کاربری در صنعت تجهیزات الکترونیکی خودروهای داخلی و خارجی و سایر صنایع تجاری و نظامی ایران عزیزمان می باشد.

برای خرید پک نرم افزاری سایپا،  تماس با ما و مطالعه دیگر مقالات ما میتوانید ار طریق این لینک ها  اقدام کنید.

ادرس اینستاگرام ما 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *