دسته‌بندی نشده

ساکشن روغن

 

 دستگاه ساکشن روغن موتور بنام مکش تخلیه روغن بادی و وکیوم مکنده برقی شناخته می شوند. و برای تعویض روغن خودرو های سواری و سنگین استفاده میگردند. دستگاه ساکشن تخلیه روغن برقی و بادی را کاربردی ترین تجهیزات تعویض روغنی می نامند. از دستگاههای مکش روغن معروف در ایران میتوان ساکشن بادی اطلس را نام برد.

عملکرد

وجود روغن در موتور به منظور كاهش سايش بين قطعات موتور ،‌ كاهش اصطكاك قطعات ، خنك كاري و موارد بسياري ديگر مورد استفاده قرار مي گيرد .روغن موتور با گردش مداوم در بين اجزاء موتور که در حرارت بالایی کار میکنند. علاوه بر خنک کاری موتور، به دلیل تركيب با مواد مختلف حاصل از احتراق، آلوده مي شود.در طول کار خود خاصیت خود را از دست میدهد. و همچنین به دلیل بخار شدن کاهش هم پیدا میکند.

روغن موتور

در حال حاضر سرویس کاران از دو روش  زیر برای تعویض روغن استفاده میکنند:

1.تخلیه از پیچ کارتل

براي تعويض روغن موتور مي توان از پيچ كارتل  استفاده كرد كه اين روش قديمي ، سنتي و با دردسرهايي همراه است . به عنوان مثال چون پیچ کارتل آلمینیومی است با باز و بسته کردن آن به مرور زمان رزوه ی آن خراب میشود. و روغن نشتی خواهد کرد که برای تعمیر دوباره ی آن باید به صافکار مراجعه کنیم. اما امروزه با پيشرفت تكنولوژي دستگاهي با مكانيزم ايجاد خلا توسط باد و سپس مكش روغن خودرو بدون حتی ذره ای آلودگی تخلیه به آسانی انجام میشود.

2.تخلیه با دستگاه ساکشن

این روش که تقریبا روشی به روز میباشد تعویض روغن را آسوده و پاک کرده است.در دفترچه ی خودروهای به روز تخلیه ی روغن را به وسیله ی مکش پیشنهاد میکنند.

معرفی دستگاه ساکشن روغن موتور

 امروزه در تعمیرگاه های به روز و مجهز استفاده از دستگاه ساکشن روغن مرسوم است. مکانیزم ساکشن روغن ایجاد خلاء به وسیله باد. و در نهایت مکش روغن از انتهای مخزن روغن موتور خودرو که از این طریق عملیات ساکشن  به راحتی و بدون نیاز به باز و بسته کردن پیچ کارتل انجام می شود.

مزایای استفاده از دستگاه ساکشن روغن موتور :

– دنیا نیازی به چال نیست.

– تمیز بودن محیط پارک خودرو با در نظر گرفتن اینکه برخی کارتل ها ضربه خورده و ناصاف می باشد. و نشتی روغن دارد و با بست و باز پیچ کارتل آسیب بیشتر می بیند.

– انجام  عملیات مکش  از روی موتور ماشین

– تمیز بودن محل و نریختن روغن در تعمیرگاه

– اندازه گیری کردن کامل روغن و اطمینان داشتن از میزان کاهش روغن

– مشاهده  روغن سوخته تخلیه شده از طریق صاحب خودرو و نشان دادن وضعیت سلامت خودرو در راستای عدم مخلوط بودن روغن با آب یا مواد دیگر

– بازو بسته نکردن کردن پیچ کارتل

– استفاده آسان جهت تخلیه روغن کهنه انواع خودرو

ساکشن روغن بادی

قطعات تشکیل دهنده اصلی دستگاه ساکشن روغن موتور ها:

– سوپاپ اطمینان ساکشن روغن

– جعبه شلنگها و کانکتورهای تخلیه

– شیر تخلیه روغن از موتور به ساکشن

– مخزن اصلی پایین

– مخزن بالا یا شیشه فانوسی

– درجه های فشار سنج

– شیر تخلیه روغن از ساکشن به بشکه

– الکترو موتور یا دینام (در مدلهای برقی)

– قیف بالا(در مدلهای قیف دار)

 

نحوه عملکرد دستگاه ساکشن روغن موتور 

بعد از اینکه دستگاه روشن می شود هوای داخل فانوس (شیشه ساکشن روغن) تخلیه و این افت فشار موجب می شود. خلاً در فانوس (شیشه ساکشن ) روغن موتور به وجود بیاید. در همین راستا از طریق متصل کردن شلنگ تخلیه روغن از یک سمت به موتور ماشین و از سمت دیگر به مخزن دستگاه ساکشن روغن موتور جریان از فشار مثبت به سمت فشار منفی می رود. در نهایت روغن سوخته از موتور ماشین به مخزن دستگاه ساکشن روغن موتور تخلیه می شود. تقریباً بیشتر دستگاه های ساکشن روغن موتور فانوس را دارند. فانوس یا همان شیشه و یا محفظه شفاف ساکشن روغن موتور باعث می شود حجم ، رنگ و همچنین مشکلاتی از قبیل ورود آب به روغن موتور تخلیه ایی برای تعمیرکار قابل مشاهده باشد. و تا حد امکان از خسارات جلوگیری کند.

بیشتر بدانیم

دستگاه مكنده روغن چيست؟ دستگاه مكنده روغن يا به زبان ساده (ساكشن روغن) وسيله اي است كه جهت تخليه روغن پسماند از انواع خودروهاي سواري،وانت و ساير وسايل موتوري كه نياز به تعويض روغن دارند استفاده مي شود، همچنين براي تخليه روغن ماشين آلات صنعتي كه دسترسي به قسمت كارتر در آنها دشوار است نيز مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.

پيچهاي كارتل اغلب اتومبيلهاي جديد الومينيومي هستند و در اثر باز وبسته شدن مكرر و غير اصولي ممكن است دچار هرز شدگي و روغن ريزي گردد . و اكثر صاحبان خودروهاي جديد و مدل بالا خواهان مكش روغن با ساكشن هستند. اغلب ساكشنهاي موجود در بازار از نوع بادي بوده و بزرگترين ضعف اين ساكشنها اينست كه شارژي بوده و به كمپرسور هوا نياز دارند.

نكته اينجاست كه شارژي بودن باعث ميشود كه به ورود هوا حساس باشد وزمانيكه سطح روغن كارتل در اثر ساكشن به نوك لوله ميرسد ورود هوا بسرعت مكش دستگاه را از بين ميبرد و روغن كف كارتل كه مهمترين قسمت ذرات اكسيدي و گاهي اجرام ريز را در خود دارد باقي ميماند. اين عيب در تمامي ساكشنهاي بادي بدليل شارژي بودن وجود دارد. اما ساكشن روغن موتور برقي (مشابه دستگاه جارو برقي) با مكش هوا مشكلي ندارد و از زمانيكه روشن ميشود تازمانيكه دستگاه خاموش نشده مكش ان يكسره ادامه دارد از اينرو روغن كارتل را تا قطره اخر ميكشد.

شما همراهان گرامی میتوانید برای اطلاع از لیست قیمت تمامی محصولات و مشاوره رایگان با مشاوران نگارخودرو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *