خودرو

عیب یابی خودرو

در این نوشتار ارتباط عیب یابی قطعات و برق خودرو  با قطعات اصلی خودرو سروکار داریم. می‌خواهیم ببینیم که خودرو چه قطعات اصلی‌ای دارد و هر یک از آن‌ها از چه وظیفه‌ای برخوردار است.

عیب یابی خودرو

گروه نگارشاپ قصد دارد در این نوشتار شما را با قطعات خودرو و علت اصلی مشکلات رایج خودرو آشنا کند. بنابراین چنان‌چه می‌خواهید با قطعات خودرو بیش‌تر آشنا شوید و هم‌چنین علت اصلی مشکلات رایج خودرو را بدانید تا هر زمان که مشکلی در خودرو به وجود آمد بدانید که ناشی از کجاست، این نوشتار را از دست ندهید.

آشنایی با برخی از قطعات خودرو

باتری خودرو:

باتری یکی از اصلی‌ترین قطعات هر خودرو است. این قطعه وظیفه دارد که برق مورد نیاز خودرو را تولید و ذخیره کند.

آلترناتور خودرو:

این قطعه، عمده‌ترین وظیفه‌اش تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی است.

سیستم فن:

سیستم فن مانع از بالا رفتن دمای موتور خودرو می‌شود. بنابراین در صورتی که سیستم فن با مشکل مواجه شود، دمای موتور بالا رفته و اصطلاحاً جوش می‌آید.

کمپرسور کولر:

کمپرسور که در واقع از اصلی‌ترین قطعات سیستم کولر خودرو به شمار می‌رود. در صورتی که مشکلی در کمپرسور کولر به وجود آید کل سیستم کولر خودرو از کار می‌افتد. 

ترموستات خودرو:

مایع خنک‌کننده‌ای که میان پیشرانه و رادیاتور وجود دارد، توسط ترموستات جریان می‌یابد. 

دیسک ترمز:

از دیگر قطعات اصلی خودرو می‌توان به دیسک ترمز خودرو اشاره داشت. دیسک معمولاً کنار چرخ‌ها است و زمانی که ترمز گرفته می‌شود در اثر اصطکاکی که میان لنت‌ها و دیسک به وجود می‌آید، دیسک متوقف می‌شود.

استارت:

استارت یک موتور الکتریکی است که با استفاده از برق ناشی از باتری موجب شروع شدن چرخش میل لنگ می‌شود. با چرخش میل لنگ موتور نیز روشن می‌شود.

ECU:

ECU یا واحد کنترل الکترونیکی مغز خودروهای انژکتوری است. در سیستم‌های انژکتوری یک سری سنسور یا حسگر به کار گرفته شده که این سنسورها با ECU در ارتباط هستند و اطلاعات لازم را برای ECU ارسال می‌کنند.

واشر سرسیلندرک:

وظیفه اصلی واشر سرسیلندر، یکی این است که مجراهای آب و روغن که به سمت سرسیلندر در جریان هستند را آب بندی کند.

شمع:

مخلوطی از هوا و سوخت که در سیلندر وجود دارد باید توسط شمع آتش بگیرد. شمع‌های خودرو باید هر چند وقت یک بار تعویض شوند، زیرا در اثر کارکرد زیاد معمولاً این قطعات از خودرو کارایی خود را از دست می‌دهند.

عیب یابی برق خودرو

ابزارهای عیب یابی خودرو

انواع ابزارالات و تجهیزات تست و عیب یابی و تعمیرات خودرو:
1.دیاگ حرفه ای ویمکس
2. دستگاه دیاگ لانچ
3.دیاگ جی اسکن
4.دستگاه تست سیمکشی
5.دستگاه شبیه سازسنسور
6.دستگاه شستشو انژکتور تمام اتوماتیک
7.دستگاه تسترecu با تمامی کابلهای مربوطه
8.شارژگاز کولر تمام اتوماتیک
9.دستگاه تعویض روغن گیربکس اتوماتیک
10.دستگاه نیتروژن اتوماتیک
11.لاستیک درار سواری و سنگین
12.بالانس کامپیوتری ثابت و درجا
13.میزان فرمان دیجیتالی و مانیتوری
14.لاستیک درار کامیونی و اتوبوسی
15.بالانس کامپیوتری کامیونی
16.جک شاسی کش تمام اتوماتیک
17.جک دو ستون حرفه ای
18. جک چهارستون حرفه ای
19.جک قیچی حرفه ای
20. دستگاه دیسک تراش درجا
21.ساکشن روغن برقی و بادی
22.دستگاه نقطه جوش دستی دو طرفه
23.دستگاه نقطه جوش و صافکاری
 24.پمپ باد
 25.شارژباطری
 26.جک سوسماری
 27.زیر انداز تعمیرگاهی
 28.درجه باد دیجیتال ایستگاهی
 29.درجه باد دیجیتال دیواری
 30.تست سیم تک سیم
31.تست سیم دوسیم
32.تستر رطوبت روغن ترمز
33.تست کیفیت روغن ترمز
34. تست سرسیلندر
35.تست کمپرس موتور
36. تست نشتی گاز کولر
37. تست ضدیخ
38.تست آب باطری

چرا باید توانایی عیب یابی خودرویمان را داشته باشیم؟

خودروها از گذشته تابه‌امروز بسیار پیشرفته‌تر شده‌اند و اجزای کامپیوتری جدید و پیچیده تری در آنها تعبیه شده است؛ به‌همین‌دلیل، تشخیص مشکلات خودرو و تعمیر آنها تاحدودی دشوارتر شده است. سردرآوردن از مشکلات خودرو برای کسانی که اطلاعات فنی و مکانیکی ندارند، تقریبا غیرممکن است. 

شناسایی منبع و محل اصلی مشکل، گام مهمی در تشخیص مشکلات و عیوب خودرو است. حداقل متوجه خواهید شد کدام قسمت دچار مشکل شده است و باید آن را به چه کسی نشان دهید: مکانیک، باتری‌ساز، تعویض‌روغنی یا جاهای دیگر. البته اگر کمی آشنایی داشته باشید احتمالا می‌توانید خودتان به کمک یک راهنما،‌ لوازم یدکی موردنیاز را تهیه و جایگذاری کنید.

 

نحوه عیب یابی و تعمیر سیم کشی برق خودرو

عیب یابی مشکلات الکتریکی و سیم کشی خودرو می تواند یک کار ناامیدکننده و سخت باشد. چند قانون ساده را در ذهن داشته باشید: هر مدار به منبع تغذیه احتیاج دارد. اکثر دستگاه های الکتریکی برای عملکرد صحیح به حداقل ولتاژ نیاز دارند. و تمام مدارها به پیوستگی نیاز دارند. در نتیجه ، بیشتر مشکلات الکتریکی ناشی از ولتاژ کم (یا عدم ولتاژ) ، مقاومت بیش از حد یا از دست دادن پیوستگی و انسجام است. 

هنگام کار بر روی سیستم های الکتریکی خودرو ، ایمنی همیشه مورد توجه قرار می گیرد. به غیر از ولتاژ بالای سیستم اشتعال ، و باتری و مدارهای ولتاژ بالا در وسایل نقلیه هیبریدی ، هیچ خطر برق گرفتگی وجود ندارد.چیزی که خطرناک است، کوتاه شدن مدار گرم و آسیب رساندن به سیم کشی ، PCM یا سایر وسایل الکترونیکی داخلی یا آتش سوزی است.

بررسی های مدار الکتریکی در سیم کشی  برق خودرو

تمام مدارهای الکتریکی برای کارکرد اجزای متصل به آن مدار به ولتاژ نیاز دارند. بنابراین اگر ولتاژ وجود نداشته باشد ، عملی انجام نمی شود. پس اولین سفارش کار در هنگام عیب یابی مشکلات الکتریکی، بررسی وجود ولتاژ در نقطه بار در مدار است.

سخن آخر

فراموش نکنید اگر مهارت فنی ندارید، فقط به این دلیل که می‌دانید مشکل از کجاست به جان خودرو نیفتید. عیب یابی  قطعات و سیم کشی برق خودرو برای این است که بدانید برای رفع هر مشکل خودرویتان به چه کسی مراجعه کنید؛ زیرا هر بخش از خودرو معمولا به تعمیرگاه خاصی مربوط است.

شما همراهان گرامی میتوانید برای اطلاع از لیست قیمت و نحوه خرید تجهیزات تعمیرگاهی و همچنین دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان نگارشاپ در تماس باشید.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *